Voor de ouders

"Waarom met paarden?"

Paarden zijn vluchtdieren: dat zijn dieren die bij gevaar altijd proberen weg te komen. Veiligheid in de kudde is van groot belang. Als uw kind leert hoe het een paard vanuit rust kan benaderen, dan zal het paard toenadering zoeken. Het contact met het paard geeft kinderen besef over hun eigen lichaamstaal het paard geeft altijd een duidelijke reactie. Een paard vraagt van kinderen hun ruimte in te nemen op een rustige en vriendelijke manier.

Voor kinderen op de paardenrug draagt de beweging van het paard bij aan lichaamsbesef. En een goed lichaamsbesef is een voorwaarde om contact te maken met de omgeving. De energie van het paard heeft ook een fysieke wisselwerking op uw kind. Er is een energetisch neuro-biologisch effect waarvan niemand precies weet hoe dat werkt, maar waarvan wel is

.
 

 

aangetoond dat het zowel de hartslag als de hoeveelheid cortisol (stresshormoon) bij het kind verlaagt en er een toename is van het hormoon oxytocine .( een hormoon wat van belang is voor vertrouwen en het vormen van relaties )

 

Een paard begint iedere dag met een schone lei: hij leeft in het moment, en reageert niet op iets wat gisteren is gebeurd en reageert dus alleen op gedrag van uw kind van dat moment. Wie je denkt dat je bent of de indruk die je probeert te maken: een paard vindt dat niet belangrijk. Hij is gewend om in een kudde te leven en moet daarvoor vertrouwen op de leider van de kudde. Daardoor heeft hij heel goed ontwikkelde 'antennes' voor het gedrag om zich heen. En dat maakt zijn bijdrage in de begeleiding zo bijzonder. Het aanbod

 

- Maandag tot en met vrijdag zijn individuele begeleidingen mogelijk .
- Zaterdagmiddag is de jongerengroep( 1x per twee weken)

De begeleiding wordt zowel individueel als in de groep gegeven. Op zaterdagmiddag is het voor kinderen mogelijk op voor hun geschikte begeleidingsmomenten "in te stappen". Het begin van de middag staat in het teken van veiligheid, ontspanning, ontdekken en samenwerken. Naarmate de middag vordert zijn de thema's gericht op opkomen voor je zelf, je ruimte innemen en oefenen met lichaamstaal.
Heeft u interesse of vragen dan kunt u een email sturen of telefonisch contact opnemen.
Voor de start van de begeleiding is er eerst een intake/kennismakingsgesprek, kinderen ouder dan tien jaar mogen aan dit gesprek deelnemen.

Tijdens de begeleiding is er rust en ruimte nodig voor het kind en het paard, de ervaring leert dat een kind zonder aanwezigheid van ouders niet bezig hoeft te zijn met wat mogelijk van hem/haar verwacht wordt (Soms kan in overleg juist wel voor aanwezigheid van ouders gekozen worden).

De begeleiding kan vergoed worden met een PGB of met een beschikking van de WMO.
Tabitha Ruiter biedt begeleiding in de regio's Gooi en Vechtstreek en Utrecht Zuid- Oost voor zowel jeugd als jong volwassenen.Particulier tarief wordt in overleg vastgesteld.

De begeleiding gaat in principe altijd door: weer of geen weer.

 
 

actief grenzen aangeven

U kunt op de foto klikken voor een uitvergroting.

actief grenzen aangeven

U kunt op de foto klikken voor een uitvergroting.

actief grenzen aangeven

U kunt op de foto klikken voor een uitvergroting.

actief grenzen aangeven

U kunt op de foto klikken voor een uitvergroting.

Contact

U kunt ons een e-mail sturen of bellen. Als u langs wilt komen verzoeken wij u eerst een afspraak te maken.

U kunt contact opnemen via onderstaande gegevens.
Adres: Rading 37 1213RL Hilversum

Telefoon: 06 - 15 49 94 05
Email: de.ronde@live.com
 


U kunt hier onze algemene voorwaarden dowloaden

U kunt hier ons privacy reglement downloaden