Skip to main content

Het aanbod

Maandag tot en met vrijdag is het mogelijk individuele begeleiding af te spreken zowel op locatie van de paarden als in de thuissituatie van uw kind.

Voor de start van de begeleiding is er eerst een intake/kennismakingsgesprek, kinderen ouder dan tien jaar mogen aan dit gesprek deelnemen.

Tijdens de begeleiding is er rust en ruimte nodig voor het kind en het paard, de ervaring leert dat een kind zonder aanwezigheid van ouders niet bezig hoeft te zijn met wat mogelijk van hem/haar verwacht wordt, dan mogen ouders actief aansluiten in het “oefenveld”.*

*Soms kan in overleg juist wel voor aanwezigheid van ouders gekozen worden.

De begeleiding kan particulier of met een Jeugdhulp beschikking van de gemeente geregeld worden. Voor de jeugdhulp is het nodig een jeugdconsulent te benaderen.

Tabitha Ruiter biedt begeleiding in regio Gooi en Vechtstreek

  • De begeleiding gaat in principe altijd door: weer of geen weer.
  • Naast de inzet van paarden worden ook creatieve werkvormen en spelvormen ingezet
  • Kinderen schrijven/ tekenen hun eigen ervaringen na de begeleiding in hun eigen paardenboek. Dit geeft kinderen de mogelijkheid wat zij geleerd hebben nog eens terug te lezen maar ook te delen met moeder, vader, juf, vriendjes en vriendinnetjes en andere belangrijke mensen.

In de begeleiding van uw kind hecht ik veel waarde aan actieve betrokkenheid van ouders.

Ouders zijn belangrijk voor het bevestigen van de dingen die de kinderen ontdekken/leren, als er in het “thuis” van de kinderen een ondersteunende benadering van ouders is, blijkt dat kinderen het geleerde “bij de paarden” makkelijker thuis maar ook op school laten zien.

Het vraagt van u als ouder inspanning want vaak is het zo dat voordat kinderen begeleiding krijgen dit nodig was omdat het thuis of op school niet goed ging.

Wilt u uw kind aanmelden voor begeleiding met inzet van paarden? Dan kunt u mailen naar info@tabitharuiter.nl of mij bellen tel: 06-154 99 405